Tekstschrijver

Tijdens mijn studie Theaterwetenschap schreef ik een groot aantal essays over en analyses van toneelteksten en theatervoorstellingen. In 2001 studeerde ik cum laude af met een scriptie over een door mij zeer bewonderde toneelauteur, William Shakespeare.
Toen ik een aantal jaren na mijn afstuderen als zelfstandig ondernemer aan de slag ging, kreeg ik steeds vaker opdrachten om (ondere andere) publiciteitsteksten en subsidieaanvragen te schrijven, waardoor ik mijn schrijverskwaltiteiten verder kon gaan ontwikkelen.

Voor mij is een tekst goed geschreven als deze helder gestructureerd is. De lezer moet stap voor stap kunnen volgen waar de schrijver naartoe wil om zo tot de kern van het verhaal te kunnen doordringen. Een goed zakelijk karakter van een tekst is voor mij echter niet voldoende, want ik vind het van groot belang dat een tekst altijd een grote mate van bevlogenheid uitstraalt. De lezer moet gegrepen worden door het verhaal, het gevoel hebben dat de schrijver hem/haar persoonlijk aanspreekt, waardoor de tekst gaat leven en tastbaar wordt. Mijn kracht ligt erin om de grote wirwar van ideeën en concepten (van bijvoorbeeld theatermakers) tot een heldere kern terug te brengen en ze zo op te schrijven dat ze herkenbaar worden voor iedere lezer.

Voor uitgebreide informatie over mijn verschillende schrijfwerkzaamheden, zie het submenu onder Tekstschrijver.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.