Er was eens een dorp (2008)

                                                                             foto: Leny Overweg

Regisseur Dick Hauser, Buro Saai en het Zuiderzeemuseum namen in 2008 het initiatief tot het maken van een locatievoorstelling in het Zuidermuseum in Enkhuizen.

Op het eerste oog lijkt er niets aan de hand in het museumpark met zijn historische huisjes omringd door de voormalige Zuiderzee. In de voorstelling Er was eens een dorp wordt de bezoeker echter verrast door opvallende mensen en opvallende gebeurtenissen. Alles is zoals het was en toch is niets wat het lijkt. Bezoek het huisje van een ouder echtpaar en luister naar hun frappante herinneringen, ga langs bij de bakker die in een explosieve dans zijn broden bakt of loop binnen in een school waar een bijzondere lerares haar dictee voorleest.

In het Zuiderzeemuseum waren vooralsnog uitsluitend theatrale presentaties te zien met als doel het verleden te reconstrueren. Nu stapt het over op andere vormen die een nieuwe blik werpen op de geschiedenis van de Zuiderzee en daarmee ook op het museum zelf.

Concept en script: Dick Hauser, Nora Duijf en Marit Grimstad Eggen
Regie: Dick Hauser
Choreografie: Mischa van Dullemen
Repetitor: Thomas Falk
Composities: Florentijn Boddendijk, Remco de Jong, Redjet, Jeroen Zijlstra
Teksten: Benny Lindelauf, Alexander Schreuder, Jeroen Zijlstra, Manon Wittebol
Vormgeving: Bartel Meyburg
Kostuums: Gwen Noltes
Techniek geluid: Piek Audio
Productie: Nora Duijf, Tamara Tanamal
Zakelijke leiding: Marit Grimstad Eggen
Spel en dans: Dagmar Chittka, Ryan Djojokarso, Charlotte de Graaf, Margie Smit, Rop Severien, Susanne Hameleers, Nadia Jane Bristoll, Ruurt de Maesschalck, Jacques Riebeek, Jurg Molenaar, Nienke Sikkema, Peter Cseri, Konrad Szym√°nski, Anouk Henkelman, Martijn Boomsma, Manon Wittebol, Alexander Schreuder, Sean Hauser, Jacek Janiszweski, Richard Prada, Wieke Jellema, Maaike Zuiddam
Uitvoering muziek: Pieter Jan Cramer van den Boogaart, Mattijs Verhallen

Er was een dorp
was te zien op alle zaterdagen en zondagen in augustus 2008 in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.