Ja, en nu? (2011)

Foto: Cameretten festival

 In Ja, en nu? is alles anders dan het lijkt. En toch ook eigenlijk weer niet.

Wittebol & Van Dijk zijn twee vriendinnen voor het leven die allebei een grote passie voor theater koesteren. Niet alleen om zelf te beoefenen, maar ook om te bekijken, te onderzoeken en te analyseren. Van William Shakespeare tot Wim Kan, en van Herman Heijermans tot Jasperina de Jong. Al jaren koesteren ze de wens om met een eigen programma hun eerste schreden op het Nederlandse cabaretpodium te zetten. Verhitte discussies en eindeloos lange repeteersessies gingen vooraf aan dat ene belangrijke moment: samen op een podium verschijnen. Samen in het spotlicht van de mooiste theaters staan om eindelijk het resultaat te tonen van hun maandenlange inspanningen.

Maar ja…Soms gaat het anders. Dan denk je dat die ander er voor je is, maar is dat ook echt zo? En ben jij eigenlijk er wel voor die ander?
En überhaupt. Überhaupt!  Ben JIJ er überhaupt wel?
En hoe kun je er dan zijn, als je er eigenlijk liever niet bent?

Ja, en nu? is een programma over de liefde voor theater. Maar ook over zoeken en niet vinden, over proberen en niet lukken, kortom een programma over alle triestige treurigheden in het leven waar een mens niet alleen vandaag de dag, maar in alle tijden mee worstelt. Er zijn of er niet zijn. En als je er dan bent, hoe verder? Ja, en nu?

Idee en teksten: Manon Wittebol
Regie: Nora Duijf en Nienke Tjallingii
Compositie lied: Marc Tielemans en Ilse Warringa
Spel: Manon Wittebol (en Loekie van Dijk)

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.