Tjilp (2013)

 

foto: Jur Heidema
foto: Jur Heidema


Tjilp
vertelt het verhaal van Meis, zij is vijf jaar oud en pas verhuisd. Meis woont samen met haar mama en Jopie de kat. Ze heeft haar vriendje achter moeten laten in een andere stad. In haar nieuwe buurt kent zij niemand en ze voelt zich erg alleen. Met wie moet ze nu spelen?
Dan ontmoet ze Tjilp de Mus. Zij woont in de achtertuin in een lindeboom. Meis houdt meteen van haar en samen beleven ze allemaal avonturen. Terwijl Meis goede vrienden wordt met Tjilp, ontmoet ze ook het buurmeisje Aav. Zou Aav vriendjes willen worden? En zal Tjilp blijven?

Tjilp is een muziektheatervoorstellingen voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is een voorstelling vol prachtige liedjes en hartverwarmende personages, herkenbaar voor jong en oud. De kijker wordt onmiddellijk meegenomen in de wereld van de dappere Meis met haar twee staarten, haar reislustige vriendinnetje Tjilp en de stoere Aav. En dan is daar ook nog de verstrooide moeder van Meis die enthousiast uitroept dat zij de taart te eten gaat geven en de kat gaat bakken.
Tjilp gaat over vertrouwen en vriendschap, over afscheid nemen en opnieuw beginnen. En over hoe dromen en fantasie je altijd weer verder helpen als je het even niet meer weet.

De voorstelling ging op 25 augustus 2013 in première op het Spektakel Festival op IJburg in Amsterdam.

Script: Eva Nagel
Componisten: Jur Heidema, Eva Nagel
Decor: Jolanda Lanselots
Kostuums: Evelyne Hofman
Tjilp: Miralda Akkermans
Meis: Manon Wittebol
Moeder en Aav: Eva Nagel

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.